dilluns, 29 d’abril del 2013

Tothelittlebird, abril de 2013, xampinyonat d'Espanya de bàdminton per a veterans. Thetower? Threetower? Tetrawer!





En el bonic poble aragonès de Tothelittlebird, famós per l'amabilitat dels seus habitants i la bellesa de les seves oriündes ha tingut lloc el cap de setmana llarg del 27, 28 i 29 d'abril de 2013 una nova edició del Xampinyonat d'Espanya de bàdminton, categoria veterans, que ha contemplat una nova jornada de Glòria dels nostres jugadors, que milloren els resultats de l'any anterior. Fins ara la nostra representació internacional es limitava a Thetower, però aquest any l'hem ampliada, a base de fitxatges i de ganes de demostrar fora del país el que fem a les nostres pistes. Així, no només Thetower ha pres part en el torneig de Tothelittlebird (enguany en les tres categories, perquè ja estava permès compaginar-les), sinó que també hi hem enviat l'Olga (individual i en parella amb la Pili) i Tobottom (en parella amb el gran  Molimola; no es va inscriure en l'individual perquè li era impossible simultanejar les tasques de reporter amb les de jugador. En canvi, l'Olga va fer les dues coses alhora sense problemes, perquè sap organitzar-se).

Com ha anat tot plegat?

L'expedició va sortir per parts, amb intenció de confondre els rivals: divendres a mitja tarda va sortir la delegació del Maresme, encapçalada pel delegat de l'equip i alhora paterfamilias Thetower, la jugadora i el càmera i conductor del microbús. Dissabte al matí va sortir Tobottom i va arribar al pavelló just a temps de perdre's la primera victòria de Thetower en dobles mixtos, així que no ens la va poder explicar però en tenim el resultat: 21-14 i 21-14. Els altres no sabem quan van sortir, però van arribar tots.



A la mateixa hora, l'Olga disputava el seu primer partit internacional a la pista del costat; no va poder superar la rival, però el resultat final (21-8 19-21 21-12) dóna idea de com van anar les coses. A més, cal tenir en compte que estava molt congestionada i això li va impedir pensar amb claredat, cosa que fa més meritori el resultat aconseguit. Si fa no fa a la mateixa hora, la Pili i la Carola deixaven a la cuneta les seves primeres rivals en individuals sense contemplacions.

A l'hora de dinar saltava (literalment) a la pista el gran Molimola. Clarament perjudicat pel sorteig, li va tocar d'enfrontar-se amb el que dos dies després es proclamaria vencedor de la categoria. En Molimola va perdre el partit a dos sets, però va tenir el contrari durant tot el partit entre l'espasa i la paret i va obligar-lo a esforçar-se a fons en tots els punts. En Molimola, com de costum, va acabar el partit molt suat, però fresc per al següent.

A les cinc de la tarda saltava de nou Thetower a la pista, formant parella amb la Tina, una anglesa natural de Ben-al-màdena. No van donar cap opció a les rivals i van resoldre el partit en dos sets, igual que van fer poc després l'Olga i la Pili en el seu primer dobles internacional. Hem d'admetre que no van fer un partit brillant, però alguns pocs encerts en moments clau els van donar la victòria.




Mentrestant, Tobottom feia de les seves i intimava amb la mare del Juan, la Josefa, i també amb la Hilda. Expert com és en crustacis, en cefalòpodes i en bivalves, tira cap al mar i cap a la ria i la conversa amb les celtes li va enterbolir el cap abans del partit de dobles. Tot i així, conjuntament amb en Molimola van plantar cara i van perdre el partit a dos sets, amb un resultat enganyós. Aquí acabava l'aventura esportiva de Tobottom i Molimola, però no la seva missió en terres aragoneses, que abastava no només la vessant competitiva, sinó també la periodística i la propagandística.

L'endemà, diumenge, en un dels primers partits de la jornada s'enfrontaven Thetower i Gabi amb una parella navarroaragonesa que va resultar ser molt més perillosa del que semblava. Thetower no va poder fer res i va quedar fora del dobles mixtos davant un equip clarament millor: res a dir.



Una hora després van començar els individuals: Thetower va superar la seva rival en dos sets, sense gaires maldecaps, i el mateix va fer la Carola amb una sempre temible Malene.

A l'hora de la migdiada els va tocar el segon partit als dobles de referència en la categoria postadolescent: l'Olga i la Pili de nou van saltar a la pista però aquesta vegada no se'n van sortir. La fortuna que els havia acompanyat en el primer partit les va abandonar en les semifinals i van quedar fora de la lluita per l'or.

Una mica més tard, la parella de Niceland (Mercè - Carola) i la de Silverwave - Ben-al-màdena superaven per la via ràpida les semifinals respectives i quedaven per a jugar-se la final l'endemà al matí, havent esmorzat. Com a mínim ja teníem una plata assegurada, i potser un or!

A les sis de la tarda la cosa ja es va posar difícil de debò: Thetower vs Mercè (Niceland) en una pista, i Carola (Niceland) - Mercedes en una altra, per decidir qui passava a la final. Tots dos partits van resultar molt competits, especialment el de Thetower i la Mercè. Thetower va deixar escapar el primer set (12-21) amb més facilitat de l'habitual, però es va refer en el segon (21-11) i va rematar en el tercer una feina perfecta (21-14). En la pista del costat, una Carola molt lluitadora va estar a punt de donar la campanada en el primer set (19-21) però se li va escapar, igual que el segon. De fet, durant uns moments el web oficial va donar com a guanyadora de l'encontre la Carola, cosa que volia dir que es repetien a Espanya les finals catalanes tingudes pocs dies enrera i assegurava, a més, uns partits  espectaculars perquè s'enfrontaven Thetower i la Carola tant en els individuals com en els dobles. Al cap d'una bona estona de dubtes i controvèrsies es va saber oficialment que tot havia estat una equivocació.



Quedava, doncs, servida la segona final que havia de disputar Thetower l'endemà: Thetower vs Mercedes, un partit dificilíssim, vist l'historial de la noia gallega.

Després d'una nit de tapeo en companyia de l'entrenador, el càmera, els patrocinadors i tothom qui s'hi va voler apuntar per a preparar correctament els partits decisius (no calia matinar, perquè el primer era a les 10), el dilluns es va despertar amb tothom pendent del uatsap i l'sms i la bateria del mòbil carregada fins a dalt. 

A les 10h15 començava la final de dobles: Thetower - Tina vs Carola - Mercè. Primer set ajustadíssim per les de Niceland (21-23). Reacció immediata i segon set igual d'ajustat per Thetower, amb el mateix resultat (23-21). L'enviada especial a la grada (l'Olga) a punt de col·lapse. A les 10h45 comença el tercer set i Thetower agafa ràpidament avantage (14-8 a les 10h57). El uatsap treu fum i a aquesta banda de l'Ebre els atacs de nervis ja sovintegen. A les 11h02 un espontani ja llença les campanes al vol i dóna la victòria per feta, però no arriba la confirmació de l'Olga fins les 11h18, perquè amb l'emoció havia oblidat la seva feina de reportera i no deia res, quan n'hi ha més d'un que ja s'havia menjat les ungles fins a l'os. Victòria en dobles en un partit no apte per a cardíacs! Segon lloc igual de meritori per a les noies de Niceland!











Al cap de molt poc, segona final matinal de Thetower, aquest cop contra la Mercedes.


Comença el partit a les 11h44; a les 11h59 arriba la confirmació que la Mercedes venç el primer set (21-19) amb un marcador molt igualat que ens fa confiar en la capacitat de reacció de Thetower. El segon set, tens i emocionant fins a dir prou, amb tots els ulls enganxats a la pantalla de l'esmarfón, acaba si fa no fa com el primer: la Mercedes venç, per 21-18. Potser si Thetower no hagués jugat una final tan dura en el dobles el resultat hauria estat diferent? Potser sí... la Mercedes també havia jugat una final de dobles poca estona abans, però l'havia perdut en només un quart d'hora de partit.

Sigui com sigui, un altre or i una altra plata per a Thetower, que així ja suma quatre campionats en aquesta temporada! Enhorabona a ella, al de la càmera, al líder de l'equip, a la resta de la família, als entrenadors i als qui li fan d'espàrrec en totes les pistes havudes i per haver. Visca, visca, visca i viva!





Agraïm la col·laboració als intrèpids reporters destacats a Tothelittlebird (Tobottom, Molimola, Tony, Olga). L'any vinent tornarem a enviar els mateixos.