diumenge, 17 de març del 2013

Març de 2013, prova del Circuit Català de Bàdminton a Alcanar: lluny, lluny enllà.

Com deia aquell, ens vam aixecar “ben d’hora, ben d’hora”. I no era per a menys; una cita ineludible (feu-me cas) del circuit català de Bàdminton ens esperava. La prova es portava a terme “lluny, lluny enllà”. Tan lluny que oficialment haurien de canviar el fus horari però ja se sap que les administracions avui en dia no funcionen gaire bé. De fet, aquestes ja ens van començar a posar “traves” tot just agafar la carretera, posant paranys inexplicables per tal d’arribar tard a Alcanar. Cal que el dissabte a les 7 h del matí haguem de reduir la velocitat a 80 km/h quan a la carretera només hi ha un parell de cotxes i les línies divisòries?

De totes maneres, gràcies a la popularitat del esdeveniment en qüestió i a alguna trucada a l’administració competent, vam poder aconseguir algun avantatge en la nostra excursió cap al Delta (de l’Ebre, no Delta Force One).

 
A mesura que anàvem fent via, que vam travessar l’Ebre i que el paisatge va començar a mostrar-nos tarongers, sabíem que el punt de trobada estava al caure.
Després d’un esmorzar “com Déu mana”, i del que no hi ha cap imatge (entre d’altres coses perquè el “bocata” que ens van fer era tan gran que no hi havia un objectiu fotogràfic adient que pogués agafar tot el pla), la competició va començar amb la puntualitat d’un rellotge suís.
 
 
 
Bé, d’un rellotge suís que presenta 6 minuts de retard...

La competició va iniciar-se amb una acollida del públic mai abans vista; les grades, plenes de “gom a gom”, van començar a vibrar des del primer moment. El pavelló, com no podia ser d’una altra manera, estava “abarrotao”.
 


Fins i tot, gent d’altres països van venir a presenciar el torneig, atesa la magnitud de l’acte (vegeu la part superior esquerra de la imatge). I, què es pot dir de les pistes!
 
Bé; a mesura que avançava el torneig vam començar a notar que els jugadors participants no havien anat a Alcanar a “passar l’estona”;  van sortir amb força a la pista, tot intentant “esgarrapar” punts des dels primers moments del partit.
La rivalitat a la pista era tal que l’equip de jutges havia d’anar de tres en tres.
Com les pistes estaven a “petar”, alguns jugadors van haver d’escalfar a la mateixa graderia! (Vegeu la part superior esquerra de la instantània).
Tal era la saturació de pistes i grades que l’organització va haver d’improvisar altres activitats paral·leles fora del pavelló per tal de mantenir l’alt índex d’exercici físic que, com veieu, també presentaven el cartell de “completo”.
Gràcies a les xarxes socials, la TV local i altres mitjans de comunicació, el seguiment de la competició era total. Fins i tot, segons es mostra en aquesta imatge, l’acte era seguit en directe des del mateix Parlament!
Jugadors, seguidors, pubilles, mares de pubilles, ... no sabien com relaxar-se per a evitar la pressió que es desprenia dels diversos partits.
L’organització es va desbordar i van haver de demanar ajuda a tothom per a arbitrar, escriure la crònica, fer fotos, ajudar a la taula, ... però, com ja sabeu, la gent del Bàdminton passen per ser bona gent. El de la foto següent va arribar a fer diverses tasques alhora: arbitrar i fer les fotos a la vegada, per exemple! Més difícil que tornar un “smash” d’en Tobottom, que en Save arribi a lloc sense perdre’s o que en Yes Iwillbe digui que vindrà a l’entrenament i acabi venint!
 
Com és habitual, grans partits, grans resultats i millor joc. “Una imagen vale más que mil palabras”:
 
 
 
L’organització en certs moment anava de bòli (t) ..
... per estar a l’alçada d’un torneig reconegut internacionalment. I, amics, ho va estar. No van escatimar en premis, autoritats i, fins i tot (preneu-ne nota TOTS!), van demanar a les pubilles de la ciutat que honoressin els jugadors i les jugadores del torneig.
Fins i tot, algún “espavilat” va intentar allò de “fer amics per sempre”.
 
El rècord Guiness de participació, com va sent habitual, per a la gent d’Hortons “que no se’n perden ni una”.
 
I fins aquí la crònica d’una jornada molt agradable que espero que l’any vinent pugui ser gaudida per més gent ja que, sincerament, ha valgut molt la pena!
Ah! Si esteu interessats en els resultats, recordeu: todostorneos! Hahaha! Bona setmana a tots!
 

Yes Iwillbe, enviat especial a Alcanar.