dilluns, 14 de maig del 2012

Snailville, maig de 2012. Que ho sàpigo tothom: amb la fosca, los caragols bovers se tornen feres!


Com la closca de los caragols normals, Tobottom va arribar a Lleida seguint una ruta helicoïdal pel nord de la ciutat, rere los companys d'Hortons. Com la closca de los caragols sinistres, en Keith, Luck i Bye Sense van arribar-hi fent també una ruta helicoïdal, però pel sud. En canvi, en Yes Iwillbe va arribar-hi recte, passant entremig dels camps de pomeres. I en Tobottom va descobrir en lo cel del Segrià, just a sobre nostre, dues parelles de voltors i de cigonyes que també volaen en espiral i que potser li estaen parlant a la seua manera... de bon matí, l'helix pomatia marcava aquell dia de les nostres vides com no podia ser d'altra forma, tenint-se lo torneig en la capital de lo caragol i la mançana.


Ja des del primer moment los nostres jugadors van patir dos problemes que van marcar lo desenllaç de la jornada: per exemple, en Bye Sense, com los caragols, només diferenciae ombres enmig de la llum i no vee lo volant fins que no'l tenie als morros o a terra; per la seva banda, en Keith i en Yes Iwillbe relliscaen com una mala cosa a cada desplaçament i, també com los caragols, havien de mulla's contínuament la sola de les sabatilles per tenir una mica de tracció.

Amb els reflexos laterals de la pista poca cosa es podie fer per vore lo volant de camí cap a lo teu camp.



Malgrat això, en Keith i Bye Sense van guanyar los partits inicials sense gaires entrebancs. No van poder fer lo mateix ni Tobottom, que va caure contra Little Big Bernat, ni Luck, que va lluitar amb la seva habitual tècnica depurada però que va cedir lo primer partit amb un resultat molt ajustat.




Poc després va saltar a la pista Yes, Iwillbe, que va usar a favor seu la basa de lo punt de gravetat més baix. Així, mentre lo rival relliscae i anae per terra de cul,




ell aconseguie aguantar-se dret, ni que fos a quatre potes, i vèncer lo primer partit.




Quan los nostres més van patir los problemes de la pista va ser en los dobles. Cegos com dos caragols bovers emboirats i amb lo terreno relliscós, en Keith i Bye Sense van caure contra una parella de cargolins de Snailville, més adaptada a la boira, a la llum i al sabó en lo terra. Los favorits de la categoria van començar guanyant tots dos sets però los van acabar perdent víctimes d'errades infantils. Això sí, no van perdre lo bon humor.




Immediatament, Yes Iwillbe va haver de tornar a jugar i de nou va guanyar, per plantar-se ja en los quarts de final com a guanyador del grup.
Al cap de poc, en Keith va començar lo seu segon partit, com Tobottom, Luck i Bye Sense. A aquelles hores, en algunes pistes la llum ja era una mica millor perquè lo sol estava més alt i no entrae tant per los finestrals. En aquestes condicions, en Keith va guanyar un clàssic de tots los tornejos,




Tobottom va encarregar-se de fer lo mateix contra un de los botxins de los seus amics en los dobles,




i Luck va arrodonir lo festival dels nostros amb una altra victòria. Per precaució, les autoritats posaen matalassos darrera algunes pistes per prevenir fractures en cas de costellada, perquè les relliscades eren freqüents...





En canvi, Bye Sense va caure en un encontre també clàssic contra Ton d'Al-Qanar. Va poder triar pista i per això va guanyar lo primer set; va perdre lo segon perquè no en vea ni una i, en lo tercer, ja sense excuses, va plegar-se a la superioritat de lo rival. Amb la derrota d'Snailville, aquesta temporada lo resultat entre ells dos està empatat a un.




Eliminats en los dobles, amb Tobottom, Luck i Bye Sense fora de combat en la fase de grups, encara quedaen en competició dos bovers de Newtown, en Keith i Yes Iwillbe, que passaen a quarts de final. Mentre els esperaen vam poder veure en acció jugadors que només los podem trobar en lo torneig de Lleida: són los veïns de dos clubs aragonesos propers a Snailville, que van venir des d'Osca i des de Binéfar. Tots tenen un molt bon nivell i van tornar cap a casa carregats de medalles. Així per exemple van ser impressionants els partits que va disputar l'aragonesa Aitana Larrégola contra les dues germanes Martí. Qui hagi vist jugar la Sílvia i la Lídia ja sap com se les gasten i que no donen cap volant per perdut... doncs van lluitar com sempre, tres sets cada una d'elles contra l'Aitana, que és igual d'àgil però potser una mica més tècnica, entre les aclamacions del públic, que tan animava les locals com les visitants.

Després d'aquestes emocions i ja amb los primers símptomes de deshidratació (perquè durant la nit los dolents van entrar al pavelló i van deixar inservibles les màquines de begudes) la competició va pujar encara una mica més de nivell, i aquí sí que los bovers de Newtown van treure les banyes a base de bé.

En los primers quarts de final, en Keith va venjar en Bye Sense i va acabar amb Ton d'Al-Qanar en només dos sets, amb un bàdminton finíssim contra lo que no hi havia res a fer. En els altres quarts, ara a Yes Iwillbe Ara li tocae un rival temible, un cargolí de Granollers dels que donen tanta fenya, però en aquest partit Yes va fer servir totes les astúcies de bover saberut i se'n va desfer en tres sets molt durs.







O sigui: dos bovers de Newtown en les dos semifinals, enfrontats a dos cargolins de Granollers! A més, van abaixar les cortines laterals i, només amb la il·luminació artificial, fins i tot ja es començaen a vore los volants!

Va ser lo moment de prendre's un descans i fer-se un electrocardiograma a distància, via iPhone, en estat de repòs, per assegurar que lo cor seria capaç de respondre als reptes que es plantejaen.






Los dos partits (Yes Iwillbe – Armand i en Keith – Little Big Bernat) van començar alhora, amb lo públic abocat sobre les pistes i dividit per meitats (els pares de los menuts i la burocràcia federativa, amb los caragolins; Elsa, Bye Sense i los dos de manteniment, amb los bovers).

Aquest cronista fa dos anys que volta tots los pavellons del país darrera les plomes i los suros; ha jugat dotzenes de partits, n'ha vist a centenars i n'ha arbitrat a milers i pot, amb coneixement de causa, assegurar que hi ha encontres clàssics que ja se sap que seran disputats fins a l'extenuació, on cap dels jugadors no donarà lo braç a tòrcer i no estalviarà cap esforç en cap punt, com els clàssics Maynou-Matas, Thetower-Longskirt o Bye Sense-Molimola, per citar només tres exemples coneguts de tothom. Doncs bé, mai fins ara no havia vist dos partits jugats simultàniament amb tanta lluita, amb tanta ferocitat i amb tanta força mental com ahir. Los bovers, a la fosca de la mitja llum artificial, sucant les sabatilles en aigua a cada punt, sorgint d'enmig de la boira xafogosa de la plana, van treure les cornes i se van tornar feres ferotges. Los caragolins, amb una tècnica i una traça superiors van estar contra les cordes en les dos pistes alhora. L'ambició de Yes Iwillbe i en Keith, lo seu afany de lluita, la seva tossuderia, les seves ganes, lo seu esforç i la seva tenacitat van ser colossals i si no van guanyar no va ser perquè es deixessin res per a lo partit següent. De fet, sort que no van arribar cap dels dos a la final, perquè potser no l'haurien pogut disputar, víctimes de l'esgotament i de la deshidratació. De debò: impressionants tots dos. N'hi ha per fer-los una reverència com aquesta a cada un:





Vegeu-ne tres exemples. Si la imatge es belluga és perquè aquest cronista fea al mateix temps d'àrbitre, de càmera, d'entrenador i de hooligan.







Los bovers van caure contra los caragolins, finalment, però poques vegades una derrota té tant de gust de victòria. Tobottom assegurava més tard que les cigonyes i los voltors del matí simbolitzaen alguna cosa per qui ho sabés entendre: les cigonyes, que són los moixons que porten les criatures al món, van arribar amb los jugadors tendres per pelar-nos a los voltors, que som los moixons més vetustos. Potser sí, que la cosa va anar així... de totes maneres, lo més trist de tots sembla que sigo aquest pollet de griva que Tobottom va trobar-se a la sortida, i que fa pinta de retreure-li tanta despesa de ploma de les seves cosines oques...