dimarts, 1 de novembre del 2011

Notes des de Paris
(apunts d’un enviat especial al Yonex French Open 2011 de Bàdminton. Sessió semifinals)

27 10 11. 23h. Primeres emocions.

No puc estar-me’n, ja estem a Paris !. El trajecte ha estat llarg i no exempt d’algun incident. Entre d'altres, m'he deixat la motxileta amb la càmera i les entrades del supertorneig (!!) en una area de servei qualsevol, a mes d' 600 km d’aquí!. Demà, superant-me a mi mateix, em tocarà de nou posar a prova la paciència dels organitzadors...sort q les entrades son nominals..

Pero estem aquí, i nois(es), he anat a parar al q seria "l'hostatgeria oficial del torneig" !. Aquí hi ha la creme de la creme mundial d'aquest ofici de raqueta i ploma. I ja em veieu a mi, rodejat de xinos japonesos malais i algun danés, i lamentant no dir-me Vicenç Buesa, perque us asseguro q la samarreta de Vilanova q porto segur q tornava firmada per tots els cracs, si no es que se la posaven en el mateix podi, o feia directament soci honorífic del club al Lin Dan.

Es divertit perquè a l'ascensor pots coincidir amb qualsevol i els 8 pisos de l'hotel donen per fer algun comentari. Ho he intentat amb una parella d' japonesos q m'han semblat prou riallers i amb el meu angles monosil·làbic els he fet entendre q si ja estaven a les semifinals. He ficat la pota fins al “Tobottom”.

En fi de tota manera aviam si puc fer alguna coseta què valgui per promocionar el club i aixi l'any q ve q ens paguin el viatge a tots... ja us explicaré.

Bonne nuit i tapat !

Alphons

28 10 11. 21:30h. No hi ha paraules.

En fi gent, no hi ha paraules. 5 hores clavat a la cadira, quina sensació, quina passada! Us adjunto dos imatges desenfocades, no perquè estiguin tirades des del mòbil sinó per l’estrèpit i el rebombori continu del pavelló. Quina festa!!

Un autèntic plaer veure jugar a bàdminton com un espectacle multitudinari amb tota la massa enfervoritzada, tan pels moments continus de joc excepcional com per recolzar als "locals" (en aquest cas els danesos per una sentida solidaritat paneuropea enfront el poder xines)

I a mes he tingut la “potra” d’enganxar la final anticipada dels IM, on finalment en Lee Chong Wei a tornat a posar les coses al seu lloc, desprès d’haver passat una certa inflexió a partir de la derrota del mundial.

Quin mag! Pensava mirar-m’ho analíticament: quina tècnica fan servir, com es mouen, com agafen la raqueta... però es impossible. A la magia no has d'estar tota l’estona intentant veure com es fan els trucs, al final he decidit deixar-me seduir totalment per la il·lusió i disfrutar plenament de l’espectacle.

En fi. Què ha valgut mol la pena. Haviam si en alguna altra ocasió som capaços d’organitzar una expedició col·lectiva.

Bona nit a tots

Alfons

PD: Si algu vol seguir resultats, aneu l'habitual:
http://www.todostorneos.es
I busqueu el "french open"
i si voleu seguir en directe les finals de demà, a:
http://www.bwfbadminton.org
ja trobareu la pestanya q us porta al canal tv. Jo ja no hi sere q ja estem de tornada



LeeChongWei vs Chen long (si que ho és de "long",si) i a la dreta DX danesos vs xinesos



Lin Dan amb la samarreta taronja de Vilanova? no!! si l'hagués dut no s'hauria lesionat !