dissabte, 1 de juny del 2013

Diada de l'esport a Vilanova del Vallès, maig de 2013 (I): bàdminton a l'abast de tothom

En el marc de la Diada de l'Esport de Vilanova del Vallès, el Club Bàdminton de Vilanova va obrir les portes als veïns i va organitzar unes activitats per a donar a conèixer el bàdminton a tots els qui es van voler atansar al poliesportiu municipal la tarda del 31 de maig.
 
En contra del concepte que es té comunament, el bàdminton pot arribar a ser un esport amb requeriments físics i tècnics elevats. Potser la fragilitat del volant de ploma o de la raqueta ajuden a donar una imatge de poca exigència per a la seva pràctica, però la realitat és totalment diferent. Per a demostrar-ho i per a oferir un petit tast del que és el maneig de la raqueta i la ploma, tots els qui van voler van poder posar a prova la seva traça en quatre habilitats bàsiques en una gimcana on diversos socis del club explicaven els fonaments elementals del nostre esport.
 
 
A l'arribada, la Glòria prenia nota de les inscripcions i ajudava a emplenar la butlleta de participació. Al costat mateix, el vestíbul oferia una triple diana on els participants havien d'aconseguir fer passar el volant per algun dels cercles, de diàmetre variable, retallats damunt una xarxa.
 
 
Pot semblar fàcil fer punteria, però la veritat és que pocs van ser capaços d'encertar el forat més petit. Un dels entrenadors del club, en Cristian, jugador de primer nivell català, vigila de la vora l'execució de l'Arnie, el jugador sub 15 compartit amb el Club Bàdminton Argentona que entrena en el nostre club i que tan bons resultats està obtenint aquesta temporada.
 

 
El propi Cristian també ho provava, per a demostrar als participants la tècnica correcta i com és de complicat executar adequadament un cop aparentment senzill com és la sacada.
 
 
Un jugador expert com en Juanjo, del Club Bàdminton Bellaterra, també es va animar a fer la prova abans de baixar a la pista a prendre part en el torneig que va tenir lloc en acabar la gimcana.
 
 
Una altra de les proves consistia a rematar un volant llançat a mitja alçada i aconseguir superar la xarxa i fer caure els globus. Un altre tècnic del Club, el Fran, acompanyat d'altres jugadores de Vilanova ajudaven tots els que ho van provar a comprovar que allò que el bàdminton és fàcil és una llegenda negra.
 
Dues proves més a càrrec d'altres tècnics del club completaven el circuit: una de conducció del volant per una pista d'obstacles sense deixar-lo caure a terra, i una altra de punteria per aconseguir fer caure el volant en una zona concreta de la pista. En Guillem i el Carles s'encarregaven d'orientar els participants, però ni els jugadors més experimentats no se'n van sortir a la primera.
 
 
L'afluència de participants a la gimcana va ser notable i la impressió és que s'ho van passar força bé. Esperem que activitats de divulgació com aquesta ajudin a fer del bàdminton un esport més conegut i que fomentin que la seva pràctica s'estengui més i més. El bàdminton és un esport que es pot practicar a qualsevol edat, té modalitats individuals, dobles (dos nois o dues noies) i mixtes (parella de noia i noi), permet gaudir del joc des del primer moment i és força econòmic. Només la competició a partir de cert nivell exigeix molta dedicació i una forma física superior; en canvi, entès més com a joc que com a esport d'elit és perfecte per a persones de totes les edats i condicions físiques, desenvolupa la potència, la resistència, la coordinació de moviments, els reflexos i l'agilitat, permet controlar el sobrepès i és poc propens a produir lesions; a més, les pistes de Vilanova del Vallès estan sempre obertes a tots els qui ho vulguin experimentar i els membres del club acullen tothom amb els braços oberts.
 

 
Una rifa de diversos premis entre tots els participants va posar fi a la gimcana coordinada per l'Alfons, però no a les activitats de promoció del bàdminton en el municipi, ja que fins el 20 de juny hi ha temps per a inscriure's en el Campus d'Estiu organitzat pel club. Així, a l'oferta de formació existent durant tot l'any s'hi incorpora a partit de finals de juny la possibilitat de prendre part en les sessions d'entrenament de tarda organitzades en el poliesportiu municipal. Les activitats seran dirigides per en Cristian i són molt flexibles, ja que permeten prendre-hi part una o més setmanes. És una bona manera d'aprofitar les tardes d'estiu, un cop acabada l'escola o l'institut, i dedicar-les a practicar un esport diferent, poc conegut però molt gratificant, que permet fer amics i salut alhora.
 
En el lateral d'aquest mateix bloc trobareu tota la informació sobre les activitats previstes, les condicions, els horaris i els preus.