diumenge, 5 de febrer del 2012

Primer torneig mundial d'agrobàdminton



Diumenge passat va tenir lloc el primer torneig mundial d'una nova modalitat de bàdminton en un pavelló inèdit, de sostre infinit, prop del Santuari del Corredor.

Transitòriament l'hem anomenat agrobàdminton (busqueu també per biobàdminton, bàdminton outdoor, bàdminton de proximitat amb la terra...) pendents de la seva homologació internacional i- si els tràmits s'agilitzen-, de la seva inclusió en les properes olimpíades de Londres. És un bàdminton molt dinàmic i extraordinàriament participatiu, és juga amb un nombre indeterminat de volants i de jugadors que poden anar alternant-se a la pista seguint les estratègies més variades. Els sets poden allargar-se durant hores, fins a l'extenuació dels contrincants o fins que la organització decideix apagar la llum, cosa que, invariablement, sempre fa abaixant de mica en mica l'únic focus de que disposa, per darrere l'horitzó...

Com és habitual en els tornejos del nostre club vem comptar amb inscripció internacional d'alt nivell, aquest cop ens van acompanyar representants de Bèlgica i del Quebec. Només vem haber de lamentar l'absència de Yes I willbe, que en aquest cas,-fen deshonor al seu nóm-, no va poder venir, però al qual cal agrair el seu esperit viatger , veritable desencadenant de la convocatòria.

La Jornada va començar amb una passejada d'escalfament que ens va conduir fins a un punt de concentració tel·lúrica on recentment s'hi ha descobert un dolmen prehistòric (com no podia ser d'altra manera). L'estada en aquell indret ens va carregar de l'energia necessària per a poder afrontar amb alegria la resta de jornada.( per bé que als gossos que portàvem, no tan forts mentalment, aquella injecció de magnetisme ancestral sembla que els va perturbar una mica a la vista dels incidents que van patir poc després...),a continuació la sessió calçotaire, amb tota la litúrgia i ingesta pròpies i finalment, per fer-ho baixar tot, el gran partit d'agrobàdminton.

Resumint, jornada memorable que sintetitzem gràficament amb aquestes imatges. La formula de la salsa que duien els calçots no us la direm, perquè, com bé sospiteu, potser contenia alguna substància al límit de la legalitat...