dilluns, 7 d’abril del 2014

III Open Internacional d'Agrobàdminton, 30 de març de 2014. Pluja de volants.

Amb la celebració el 30 de març de 2014 de la III edició de l'Open Internacional d'Agrobàdminton en les instal·lacions de ca l'Arenes es consolida definitivament aquesta nova modalitat d'esport agropecuari. Participants arribats d'Itàlia, el Québec i França, 3 campions de Catalunya, socis sèniors, júniors i preescolars... tots van contribuir a un cop més fer un acte la mar de lluït.

Llençar arbres, aixecar rocs, tallar troncs, arrossegar tractors...totes aquestes activitats a l'aire lliure són vistoses per al públic i esforçades per als qui les practiquen, però l'Agrobàdminton, a més, afegeix a aquestes característiques l'element nutritiu i l'internacional que el distingeixen especialment. Esport, natura, gastronomia i multiculturalitat tot junt en un únic fet només podem trobar-ho en l'Agrobàdminton.



L'edició de l'any 2014, amb l'experiència acumulada en les edicions anteriors, va funcionar com un rellotge. Per començar, no es va perdre ningú i tots els participants van arribar a lloc sense passar primer pel Santuari ni tirar de llarg en el trencant de Can Bordoi.


L'organització va distribuir els participants en els equips necessaris per a dur a terme les diverses tasques imprescindibles per a la bona marxa de tot plegat i res no va fallar.

L'equip número 1, dirigit amb mà de ferro per l'Anna, es va encarregar de subministrar combustible puntualment als diversos punts de cocció:







L'equip número 2, comandat en comandita per tots els seus membres, es va encarregar de la zona de cocció interna, dedicada a la preparació dels calçots més delicats i dels derivats del porc, el xai i la vedella:



L'equip número 3 es va fer càrrec de la zona de cocció externa, al capdavall la més productiva però també la més arriscada atesa la proximitat de la fauna autòctona del país, ferotge tot i engabiada:




Sobre la marxa es va veure que era molt convenient, atesa la càrrega de treball encomanada, subdividir els esforços, de manera que un primer escamot es va dedicar a la preparació, l'emmagatzematge i la distribució del material...




...un segon grup es va dedicar, sota la tutela d'en Save, a la cocció...






... i un tercer, al tast de les unitats ja produïdes a fi i efecte de certificar-ne el punt just d'elaboració.


El III Agrobàdminton, en l'aspecte només d'Onion's Party, va ser un gran èxit de crítica i de públic: entre 21 assistents ens vam polir 500 calçots i un porc i no sembla que ningú passés gana.





Acabada la primera part del festival es va passar sense pèrdua de temps a la segona perquè l'equip número 4, encapçalat per Tobottom i Lord Gottfried ja havia preparat com cada any la pista de joc amb l'anticipació precisa. Aquesta vegada una pluja fina i intermitent va ajudar a refrigerar els jugadors i el cordatge de les raquetes, que en circumstàncies normals hauria acabat inflamat i el partit, disputat a 2 sets de 150 punts amb la participació simultània de totes les categories en la mateixa pista (individuals i dobles masculins i femenins i també mixtos) es va decantar cap a la banda dels que tenien el vent lleugerament a favor.





Els qui encara no ho han provat en tindran noves oportunitats; concretament, l'any vinent la IV edició, si Déu vol!