dimecres, 2 de gener del 2013

Vilanova, gener de 2013: inauguració de la pista "Black Edition"

El 2 de gener de 2013 al vespre els socis dels clubs de bàdminton de Vilanova del Vallès i Argentona van inaugurar en el pavelló multiusos de Vilanova del Vallès la temporada d'esquí d'aquest any. Per a aquest esdeveniment van comptar amb la col·laboració dels tres reis d'Orient (el d'Occident estava convalescent, segurament, de la darrera tampanada) que, en un temps rècord i sense avisar ni els patges, van construir en el pavelló una pista negra en substitució de la tradicional pista blava. Cal reconèixer que el nostre nivell ha pujat tant que una pista blava, o fins i tot una de vermella, ja ens queda curta, així que van muntar directament la pista negra.


No tots els socis van ser capaços d'enfrontar-s'hi i alguns, vista la magnitud del repte, es van fer enrere quan van trobar-se la transformació de les instal·lacions. Així, en Paul Greentown va arribar-se fins al pavelló però se'n va tornar cap a casa, acovardit, perquè ell encara està al nivell de pistes verdes o blaves. En canvi, poc després van arribar l'Olga Stephen, en Billy the Kid, Lord Save of Romanvalleys i Bye Sense i, després d'empaitar l'encarregat del pavelló i de consultar l'estat del temps i el risc dels allaus amb Lady Glory, van calçar-se els esquís i van llançar-se pista avall.


Com que tot era neu verge van haver de senyalitzar les pistes amb el que van trobar més a mà, i van obrir ells mateixos la traça pel lloc que els va plaure. Lord Save es va desorientar una mica a l'hora de marcar i va fer diverses línies, de manera que en un camp eren merament orientatives, però no obligatòries.


La pista estava en perfectes condicions d'ús per a la pràctica de l'esport: la superfície tenia l'adherència perfecta, la il·luminació (amb torxes, naturalment, perquè era una baixada de nit) era impecable, no hi havia ningú més que pogués entorpir les pràctiques dels nostres i el volant ressaltava com mai a la vida. La senyalització de les pistes era matussera, però va donar resultat i no va haver-hi queixes ni dubtes en cap moment.


A la vista de l'experiència, hom proposa de repetir-la el proper divendres. No caldrà sinó marcar els límits de la pista amb una mica més de temps i de material, i el resultat serà immillorable.

Ara, quan els reis se'n tornin de cacera potser ho desmunten tot i ens tornen a deixar la pista blava... si és així, que abdiquin d'una vegada i que no toquin més els nassos, oi?