dimecres, 9 de maig del 2012

Badminton Spain Championship 2012 of veterans: Thetower of Silverwave



Tots els pronòstics es van confirmar i de nou Thetower, com ara fa un any, va tornar a casa amb un altre titol internacional: campiona d'Espanya de bàdminton veterana 2012, en la modalitat individual.


Aquest any Thetower no va poder competir també en dobles mixtos, a causa del límit d'inscripcions que va decretar l'organització, però va aprofitar les oportunitats que va tenir en les altres dues modalitats.

En els dobles femenins, la seva parella va pagar el cansament acumulat en els altres partits jugats i no se'n van acabar de sortir ja en el primer partit. En l'individual, en canvi, Thetower fa fer un torneig impecable.

En la primera ronda va enfrontar-se amb una vella coneguda, una tal "Exento", que pren part en tots els tornejos i en totes les categories, però que mai no passa de la segona ronda. Per a vèncer "Exento", Thetower no va haver ni de deixar l'habitació de l'hotel. A continuació, en semifinals Thetowher va trobar-se la finalista de l'any passat, però només va necessitar dos sets per guanyar el partit, contra els tres que li van caldre el 2011: millora clara, per tant, de la jugadora del Maresme.

Dilluns, el dia de la final, Thetower va trobar-se al davant Carola Longskirt, una jugadora de Niceland de ferro colat, que lluita tots els volants i que té en la fortalesa física una de les millors bases. Per arribar a la final, Longskirt va haver de lluitar en primera ronda tres sets duríssims contra una andalusa que la va portar al límit, i una semifinal molt més còmoda contra una jugadora japonesa. En els dobles, Longkskirt i Thetower ja s'havien enfrontat diumenge, en un encontre que es va decantar cap al Vallès Occidental. El darrer mes de març, Longskirt i Thetower ja es van trobar en la semifinal del campionat de Catalunya, a Niceland, en un partit que va guanyar clarament la d'Argentona. Però una final és una final i la de Santander quedava força oberta i amb el pronòstic incert; l'expectació a les grades era màxima, com també ho era la tensió de les dues jugadores.

El primer set ja va fer presagiar que el desenllaç no seria ni clar ni ràpid perquè va acabar amb un igualadíssim 21-19 per Carola. Totes dues encaraven el segon set amb l'emoció, l'una, de guanyar-lo i endur-se la copa i l'altra de remuntar per forçar el tercer joc. Tots ens hem trobat en moments com aquest, quan el que compta a la pista no és tant la tècnica, la tàctica o el físic com la fortalesa mental i la convicció en les capacitats pròpies. Cal controlar els teus nervis i mirar de minar els del contrari. El segon set, doncs, es presentava complicat per les dues bandes i, després de punts molt tensos i força alternatives al marcador, Thetower va guanyar-lo amb més facilitat de l'esperada (21-14). A l'inici del joc definitiu la tensió ja no podia ser major i totes dues jugadores, amb els nervis a flor de pell, van encomanar-se als seus sants preferits (la Moreneta i San Tander, en aquest cas). El títol tan hauria pogut anar al Maresme com al Vallès, però amb un 21-17 molt disputat, Thetowher el va guanyar de nou per  a Argentona, que al costat del museu del càntir ja ha programat el museu del trofeu de bàdminton, vista la collita dels darrers anys de tots els jugadors del poble. Els qui han vist els esbossos dels plànols asseguren que el nou museu tindrà forma de torre i, com que en comptes de les joies de la Reina contindrà tot de trofeus d'or i copes de valor incalculable, hi ha qui proposa batejar-lo com Thetower of Silverwave, per fer ombra a The Tower of London. A més, es crearan llocs de treball d'Onioneaters, en comptes de Beefeaters.
Thetower va compartir aquest nou campionat amb part de la colla d'espàrrings de Newtown i Silverwave, com es veu en aquest retrat. Atenció al detall: no hi ha només una copa, sinó dues. Busqueu qui porta l'altra...