diumenge, 20 de novembre del 2011

Bàdminton interplanetari

Comentaris d’un (tele)enviat espAcial a Hong kong (torneig “superseries” 2011.semis i finals)


He matinal una mica i m’he endollat a la retransmissió del youtube. (http://badmintonworld.tv). Després de veure la final dels doblistes masculins no m’he pogut estar de comentar-ho.

Si existeix vida fora d’aquest planeta i els extraterrestres són essers superdotats o màquines andrògenes dissenyades per al joc del bàdminton segur que aquest parell de parelles hi estarien competint. Uns son xinesos i els altres coreans i des del mundial, com a mínim, que se les tenen a cada torneig. Han protagonitzat totes les finals des de llavors ença i cada cop és superen. Si teniu una hora llarga per poder-ho veure amb tranquil·litat, no us perdeu aquest partit !!

I si teniu una mica més de temps, la “final avançada” d’ahir entre el Lin Dan i el Lee Chong Wei, també es un partit totalment “hors de categorie” com en diuen els francesos, i en el qual el Lin Dan demostra que quan deixa de fer el pupes i està en plena forma, és un fenòmen capaç fins i tot de reduir  a la categoria d’humà a l'actual número 1 del ranking, en Lee CW. En aquest partit - i en el de quarts- en Lin Dan fa uns cops d’autèntica fantasia (http://www.youtube.com/watch?v=LMyqzhgIa0E&feature=player_profilepage#t=840s) i mostra fins i tot, certa vocació de showman (http://www.youtube.com/watch?v=LMyqzhgIa0E&feature=player_profilepage#t=1414s)

I si encara en voleu més, la final entre la danesa Tine Baun (descendent directa d’algun rei viquing) i la xinesa de torn, Wang X. ( per cert també hi ha la Wang Y. , i la veritat és que quan juguen entre elles , sempre és difícil aïllar la incògnita), ha estat intensa, sobretot el primer set (3r partit de la sessió d’avui). Completant la representació de l’irreductible poblet danès (únic contrapunt europeu a l’hegemonia asiàtica), hi havia la parella de mixtes, que sembla que també han fet un partit molt disputat (però encara no l’he vist perquè aquella hora dormia profundament).

Que ho disfruteu i que aquests partits us donin les alegries que potser no us donaran les eleccions d’avui...